Kyliin ja niiden tarinoihin voi tutustua kännykän avulla

9.3.2018
Maisematarinoita mobiilissa muodossa

 

Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla pääsee nyt tutustumaan kyliin ja niiden tarinoihin mobiilissa muodossa. Maaliskuussa päättyvässä Maisematarinoita-hankkeessa on tuotettu yhdessä kyläläisten kanssa monipuolisia tarinoita kylistä, niiden historiasta, maisemasta, luonnosta ja ihmisistä. Näihin tarinoihin pääsee nyt helposti tutustumaan omalta kotisohvalta tai kännykän kautta paikan päällä kylällä.

Sattulan ja Retulan kylät Hattulassa, Kytäjän Isokylä Hyvinkäällä ja Palojoki Nurmijärvellä kuljettavat lukijat tarinakarttojen avulla mielenkiintoiselle matkalle kylien historiaan, talojen tarinoihin, torpparien kovaan mutta yhteisölliseen arkeen ja maisemanhoitosuunnitelman avulla kohennettavaan kulttuurimaisemaan.

Itä-Janakkalan kylät, Kaukasten pyöräreitti, Kalvolan Kirkkopolku ja Loppijärven kierros tarjoavat puolestaan mahtavaa kotiseuturetkeilyä Kylänomadin opastamana. Maisematieto on matkassa mukana älykännykässä tai tabletilla. Ilmainen sovellus kannattaa ladata kännykkään ja lähteä tutustumaan kyliin.

Tarinakartat on tehty Esrin Storymap -sovelluksella ja mobiilireitit Citynomadin Nomadi -sovelluksella.

Mobiilireitit: https://citynomadi.com/company/products/villageNomadi

Tarinakartat: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/maisematarinoita-6787

http://proagria-mkn.maps.arcgis.com/home/index.html

 

Aleksis Kiven syntymäkoti ja Palojoen kulttuurimaisema.

Maisematarinoita-hanke on kahden Leader-toimintaryhmän, Linnaseutu ry:n ja EMO ry:n rahoittama hanke, jota toteuttaa ProAgria Etelä-Suomi ry / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset. Hankkeen toiminta-aika on 01.04.2016 – 31.03.2018. Hankkeessa on mukana kahdeksan kylää Kanta-Hämeestä ja Uudeltamaalta.

 

 

Kuvat: Otto-Pekka Wiik 
             Katriina Koski (Palojoen maisema)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *