Artikkelinkeruukampanja avattu Hämeenlinnan seudulla

31.10.2016

Sata sanomaa uutisvirrassa artikkelinkeruukampanja on avattu. Etsinnässä ovat hämäläisen kylätoiminnan ja kotiseututyön vaiheet eri vuosikymmeniltä.

Linnaseutu ry ja Kylistä pitäjiin -hanke toteuttavat osana Suomen satavuotis­juhlavuoden ohjelmaa hankkeen, jossa kootaan sata artikkelia hämäläisestä kylätoiminnasta ja kotiseututyöstä viimeisten vuosikymmenten varrelta. Millainen toiminta on ylittänyt uutiskyn­nyksen? Mitkä asiat ovat olleet ja ovat nykyään yhdistysten toiminnan kul­makiviä? Miten toiminta esittäytyy uutisvirrassa? Miten toiminta on muut­tunut vuosikymmenten saatossa?

Artikkeleista tuotetaan erilaisia näytte­lyitä ja uusia artikkeleita esittelemään sekä toiminnan historiaa että nyky­päivää. Lisäksi järjestetään pieniä lukuiltoja pitäjissä kuunnellen, keskus­tellen ja ideoiden uutta toimintaa artik­kelien pohjalta.

Artikkelit kootaan yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa. Nyt haastamme­kin kaikki Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kyläyhdistykset ja kotiseu­tuyhdistykset mukaan artikkelinkeruutalkoisiin ja etsimään aarteita arkistojen kätköistä. Artikkelit voivat olla vanhoja tai uusia.

Alkuperäisiä artikkeleita ei tarvitse toimittaa, vaan niistä voidaan ottaa valokuva tai kopio, skannata ne, tai toi­mittaa artikkeli(t) kuvattavaksi / siirrettäväksi sähköiseen muotoon, jol­loin alkuperäiset artikkelit palautetaan nopeasti takaisin omistajilleen. Kuvien / skan­nausten / kopioiden kanssa tulisi huo­mioida se, että kaikesta tekstistä saa selvää.

Artikkeleja otetaan vastaan vaikka heti ja keruukampanja kestää maaliskuun loppuun 2017 saakka.

Artikkelien toimitus onnistuu joko sähköpos­titse kylahanke@linnaseutu.fi tai perinteisellä postilla Linnaseutu ry, Pan­nujärventie 7, 14820 Tuulos.

juliste_superpaivaan

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *