Hämeen Leader-ryhmät

EMO ry Espoo, Hausjärvi, Hyvinkää, Loppi, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Vantaa Etpähä ry Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola ja Orimattila Linnaseutu ry Hattula, Janakkala ja Hämeenlinna Lounaplussa ry Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä Päijänne-Leader ry Asikkala, Hartola, Heinola, Padasjoki, Pertunmaa ja Sysmä


Leader-tuella on mahdollista toteuttaa myös kansainvälisiä hankkeita. Kansainvälisten hankkeiden tavoitteena onkin, että toimijat eri maissa oppivat toisiltaan mahdollisimman paljon. Toisilta opittuja käytänteitä ja esimerkkejä tuodaan osaksi omaa toimintaa – ja päinvastoin.

Kv-hankkeet ovat aluekehittämistä, maaseudun elävänä pitämistä ja innovaatioiden esiin nostamista siinä missä muutkin Leader-hankkeet. Liikkeelle lähdetään aina yhdistyksen tai muun toimijan tarpeesta. Leader-ryhmät puolestaan auttavat löytämään sellaiset yhteistyökumppanit Euroopasta, joiden kanssa yhteistyö on hyödyllistä kaikille osapuolille. Leader-ryhmillä onkin valtavat verkostot. Euroopassa toimii nimittäin noin 2 600 Leader-ryhmää.

Millainen taho sopii kumppaniksi?

Kansainvälisissä hankkeissa kumppaneina voivat olla Leader-ryhmät tai näiltä rahoituksen saavat hanketoimijat, kalatalousryhmät sekä maaseutualueilla toimivat Leader-tyyppiset ryhmät ja yhteisöt EU:n ulkopuolella. Yhteistyötä voi rakentaa myös kaupunkimaisen EU-alueen kanssa, joka saa rahoitusta jostain muualta kuin maaseuturahastosta (esim. aluekehitysrahastosta).

Voit kysyä lisätietoa kansainvälisten hankkeiden toteuttamisesta alueesi Leader-ryhmältä. Löydät lähimmän Leader-ryhmäsi tämän sivun vasemmasta palkista tai täältä >>

Lue ja tulosta myös Katse kansainvälisyyteen -esite, josta löydät vinkit kansainvälisen hankkeen toteuttamiseen >>
Katse kansainvälisyyteen -esite