Kalenteri

Asiasanat


Kuvausilta, Vääksy

22.05.2018

Asiasanat: Vapaa-aika ja harrastustoiminta, Viestintä

Aika: tiistai 22.5.2018 klo 18-20
Paikka: Päijännetalo, Meijeritie 1, Vääksy

Ohjelma:
Kuvausillan aikana saat vinkkejä parempiin kuviin puhelinta hyödyntäen.
Aiheina mm.
– valon hyödyntäminen
– kuvakulmat
– eri aiheiden kuvaus

Oma kännykkäkamera mukaan.
Paikkoja rajoitetusti.

Koulutus on kaikille avoin ja maksuton.

Ilmoittautuminen:
http://www.paijanne-leader.fi/uutiset/kuvausilta-22-5-2018/

Paikalliset voimavarat käyttöön – Yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen tulevaisuus, Helsinki

24.05.2018

Asiasanat: Seminaari, Tapahtuma, Ympäristö

Aika: torstai 24.5.2018 klo 10-15
Paikka: Mariankatu 9, kokouskeskus, Helsinki

Yhteisöistä kumpuava kehittämisinto on suuri voimavara niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Miten pystymme tukemaan ja innostamaan yhteisöjä heidän kehittämistyössään? Miten EU:n rahastot voivat olla yhteisölähtöisessä alueiden kehittämisessä mukana? Millaisia hyviä esimerkkejä meillä on yhteisölähtöisestä kehittämisestä? Mitkä ovat askeleet tulevalle ohjelmakaudelle? Nämä tematiikat ovat keskustelussa seminaarissamme.

Seminaarin järjestävät kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän ja Maaseutupolitiikan neuvoston asettama yhteisölähtöisen paikallisen kehittämisen työryhmä ja maaseutuverkostopalvelut. Lue lisää »

Hämeenraitti 4 US Camp, Evo

28.05.2018

Asiasanat: Seminaari, Tapahtuma, Vapaa-aika ja harrastustoiminta, Ympäristö

 

Aika: maanantai 28.5.2018 klo 9:45-15
Paikka: Evokeskus, Saarelantie 1, 16970 Evo, Hämeenlinna

Tervetuloa mahtavaan kesän avaustapahtumaan Evolle!

Kutsumme kaikki osallistumaan ensimmäistä kertaa järjestettävään Hämeenraitti 4 US Camp -tapahtumaan Evon henkeä salpaavan kauniisiin maisemiin. Tapahtuman tavoitteena on hankkeiden ja muiden maaseututoimijoiden verkostoituminen, virkistäytyminen ja koulutus. Paikan päällä on edustusta kaikista Kanta- ja Päijät-Hämeen Leader-ryhmistä sekä Hämeen ELY-keskuksesta. Lue lisää »

Ympäristöhankkeiden kokoontumisajot, Valkeakoski

29.05.2018

Asiasanat: Koulutus, Seminaari, Ympäristö

Aika: tiistai 29.5.2018 klo 10-14
Paikka: Päivölän opisto, Severi-Sali, Päivöläntie 52, 37770 Tarttila Valkeakoski

Hämeen ja Pirkanmaan ELY-keskukset ja Vanajavesikeskus toivottavat alueillaan toimivat hankkeet tervetulleiksi esittelemään työtänsä ja tavoitteitansa. Jos hankkeesi tavoitteet tukevat viisasta vesienhoitoa laajasti ymmärrettynä, olet kohderyhmää. Tullaan tutuiksi, katsotaan tulevaisuuteen ja mietitään yhteisiä polkuja!

Kokoontumisajoissa ei pönötetä paikallaan vaan liikutaan puheenjohtajan
opastamana kokoustilassa teemasta toiseen. Lue lisää »

Pyhän Olavin mannerreitin esittely- ja suunnitteluilta, Kalvola

29.05.2018

Asiasanat: Matkailu, Palvelut, Vapaa-aika ja harrastustoiminta

Aika: keskiviikko 29.5.2018 klo 17.00
Paikka: Kalvolan Kirkko, Iittalantie 300, Kalvola

Pyhän Olavin mannerreitti -hanke alkoi syyskuussa 2017. Turun yliopiston Brahea-keskuksen koordinoiman kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on luoda Suomeen Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti, joka kulkee Turusta sisämaan kautta itärajalle. Sieltä reitin on suunniteltu jatkuvan omana hankkeena Novgorodiin. Vaellusreitti alkaa Norjan Trondheimista ja kulkee jo yhtenäisenä läpi Ruotsin. Parhaillaan reittiä tuodaan St Olav Waterway -hankkeen (Central Baltic, Åbo Akademi) toimesta saariston kautta Manner-Suomeen.

Mannerreitti kulkee kahdeksan Leader-alueen kautta (Varsin Hyvä ry, Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit ry, Ravakka ry, Karhuseutu ry, Joutsentenreitti ry, Linnaseutu ry, Päijänne-Leader ry, Veej´jakaja ry). Reitin kiintopisteinä toimivat Pyhän Olavin kirkot Lemussa (Masku), Yläneellä (Pöytyä), Kalannissa (Uki), Ulvilassa, Tyrväällä (Sastamala), Kalvolassa (Hämeenlinna) ja Sysmässä. Kaikilla alueilla järjestetään vastaava tilaisuus vuoden 2018 aikana.

Tilaisuus on avoin hankkeen teemasta kiinnostuneille. Illan aikana alustetaan aiheeseen, linjataan reitin kulkua Hämeenlinnan seudulla sekä hahmotellaan reittiin liitettävissä olevaa palvelu-, nähtävyys- ja ohjelmatarjontaa uusien mahdollisuuksineen. Lue lisää »

Sivu 1/212