Kalenteri

Asiasanat


Kyläkahvila ja Hyte-hetki, Forssa

21.05.2019

Asiasanat: Kylät, Palvelut, Vapaa-aika ja harrastustoiminta, Ympäristö

Aika: 21.5.2019 klo 15
Paikka: Valijärvikeskus, Leppäkärjentie 23, Forssa

Rakennamme linnunpönttöjä!

Järjestäjänä toimii Kojon Nuorisoseura

 

Luonnonyrtit osana ohjelmapalveluja, Tammela

21.05.2019

Asiasanat: Ruokaketju

Aika: 21.5.2019 klo 10-16.30
Paikka: Hämeen Luontokeskus, Härkätie 818, 31380 Letku (Tammela)

Päivän aikana keskustelemme luonnonyrttien hyödyntämisen mahdollisuuksista osana kannattavia ohjelmapalvelu- ja luontomatkailupalveluja. Keräämme ruoanvalmistuksessa tarvittavat luonnonyrtit lähiluonnosta ja valmistamme niistä yhdessä lounaan laavulla. Päivän aikana huomioimme myös tapahtumien suunnitteluun ja turvallisuuteen liittyviä asioita liiketoiminnan näkökulmasta.

Varustaudu sään mukaisesti, tukevat kengät ja halutessaan voit ottaa omat muistiinpanovälineet mukaan. Päivän ohjaajana Tarja Jaakkola, opettaja, luonto- ja eräopaskoulutuksen koulutusvastaava.

Päivä on maksuton. Lounas on omakustainen (12,90 e) ja maksetaan paikanpäällä käteisellä. Varaathan tasarahan. Lue lisää »

Yritysryhmillä potkua liiketoimintaan, Hämeenlinna

27.05.2019

Asiasanat: Seminaari, Yrittäjyys

Aika: 27.5.2019 klo 9-11
Paikka: Vanajanparvi, Vanajantie 10 B, 5. krs, Hämeenlinna

Tervetuloa kuulemaan, millaisia tuloksia yritysryhmät ovat saaneet aikaan! Mukana on eri alojen yrittäjiä kertomassa, millaisia vaikutuksia yritysryhmien koulutuksella ja sparrauksella on ollut heidän toimintaansa.

Ohjelmassa mm.

Aloituskahvit

Yritysryhmät, niiden toiminta ja hallinnointi
Palvelupäällikkö Satu Nurmi, ProAgria Etelä-Suomi

Mukana yritysryhmässä – HorseSense
Yrittäjä Esa Korhonen, SoulTeam

Tainionvirran yritysryhmän tuloksia ja vaikuttavuutta
Projektipäällikkö Maija Pitkonen, ProAgria Etelä-Suomi Lue lisää »

Raittiriihi, Hämeen ja Keski-Suomen maaseutukehittäjien kesäleiri – Pajulahti

03.06.2019

Asiasanat: Asuminen, Biotalous, Koulutus, Kylät, Matkailu, Metsä- ja puutuoteala, Palvelut, Ruokaketju, Seminaari, Tapahtuma, Vapaa-aika ja harrastustoiminta, Viestintä, Ympäristö, Yrittäjyys

Tervetuloa Raittiriihen ja keskisuomalaisten Pöllöparlamentin hankevetäjien ja maaseudun kehittäjien kesäleirille 3.-4.6. Liikuntakeskus Pajulahteen Nastolaan, Lahteen (https://pajulahti.com/). Tapaamisen tavoitteena on hanketoimijoiden ja kehittäjien verkostoituminen yli maakuntarajojen, yhteistyön ideointi ja virkistäytyminen.

Ensimmäisenä päivänä kuulemme asiaa verkostojen voimasta ja yhteistyön mahdollisuuksista. Lisäksi pidämme työpajoja ja toiminnallisia hanke-esittelyjä teemoittain. Toisena päivänä kierrämme Päijät-Hämeessä eri kohteissa hankkeisiin tutustuen. Tämän sähköpostin liitteessä on kaksipäiväisen kesäleirin tarkempi ohjelma.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5 mennessä linkin kautta: https://www.lyyti.in/kesaleiri2019

Osallistujat maksavat mahdolliset majoituskulut ja ruokailut itse, yhteinen bussikuljetus toisen päivän hankekierroksella on osallistujille maksuton. Osallistujamäärästä riippuen hämäläiset voivat matkata hankekierroksen ajan keskisuomalaisten kyydissä Sysmään, sieltä järjestämme tarvittaessa oman kuljetuksen takaisin Pajulahteen. Lue lisää »

Opintomatka Frantsilan luomuyrttitilalle

04.06.2019

Asiasanat: Ruokaketju

Aika: 4.6.2019
Paikka: Hämeenkyrö (Bussin kyytiin Lahdesta, Tuuloksesta ja Hämeenlinnasta)

Tutustumme Frantsilan Luomuyrttitilan toimintaan Virpi Raipala-Cormierin opastuksella. Virpi on toiminut luonnonyrttialalla 38 vuotta. Virpi kertoo yrttituotannosta, käymme kasvihuone- ja peltovierailulla, tutustumme yrttien kuivatustiloihin ja tuoksupajaan.

Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa nautimme aamupalan ja lounaalle siirrymme kahvila-ravintola Kehäkukkaan ja tutustumme sen toimintaan.

Paluumatkalla poikkeamme tutustumaan Yrjölän marjatilalle Hämeenkyrön Mahnalaan. Marjatilalla on myymälä.

Matkareitti: Lähtö klo 6.45 Lahdesta Kärkkäisen tavaratalon parkkipaikalta (Pasaasi 2, 15700 Lahti) kylmäaseman puoleisesta päästä. Pysähdys klo 7.30 Tuuloksessa Kauppakeskus Tuulosella ABC kylmäaseman päässä. Pysähdys klo 8.00 Hämeenlinnassa ProAgria Etelä-Suomen toimistilla Vanajantie 10. Perilla Hämeenkyrössä ollaan noin klo 9.30 Hämeenkyrö. Paluu Lahteen noin klo 18. Lue lisää »