Kalenteri

Asiasanat


Liiketoimintaa villiyrteistä ja luonnontuotteista Hämeessä – Jokioinen

30.05.2017

Asiasanat:

Aika: Tiistaina 30.5.2017  9.00–12.30
Paikka: Myllytie 1, 31600 Jokioinen, Alimentum -talo,  3. krs Festivo

Suomen luonto tuottaa runsaasti monipuolisia raaka-aineita, jotka tarjoavat erilaisia hyvinvointihyötyjä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Kanta-Hämeessä villiruokaan liittyvä liiketoiminta on vielä pienimuotoista, mutta perustat villiruokabisnekselle ovat kunnossa.

Tervetuloa seminaariin kuulemaan ajankohtaista tietoa muun muassa siitä, miten villiyrtit ja luonnontuotteet saadaan nostettua paremmin esille! Tilaisuuden järjestää Hämeen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Koulutuskeskus Salpauksen InnoRuoka-hanke, joka on osa Kasvua Hämeessä –hankekokonaisuutta. Lue lisää »

Suomenhevosen juhla – koko perheen tapahtuma Ypäjällä

27.05.2017

Asiasanat:

Aika: 27.5.2017 klo 9.00 lähtien
Paikka: Ypäjä

Toukokuun 27. päivä vietetään Ypäjällä Suomenhevosen juhlaa. Maksuton tapahtuma kutsuu paikalle kaikki vauvasta vaariin tutustumaan tämän päivän suomenhevoseen ja sen monipuolisuuteen, unohtamatta historiaa. Tuolloin ratkaistaan myös valtakunnallinen työmestaruus. Maan parhaat suomenhevoset kilpailevat SM-tittelistä, joka ratkaistaan kolmen osakokeen avulla: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen on arvostettu työmestari.

Suomenhevonen esittäytyy myös näytöksissä ja päivän aikana yleisön on mahdollista päästä seuraamaan, kun nuoret oriit päästetään kesälaitumelle. Työhevosmestaruuden palkintojenjaossa nähdään ainutlaatuinen show, kun unkarilaisen ystävyyskunnan Babolnan tanssijat esiintyvät yhdessä suomenhevosten kanssa. Lue lisää »

Global Equestrian Educational Conference GEEC, Ypäjä

26.05.2017

Asiasanat:

Aika: 26.-28.5.2017
Paikka: Ypäjä

26.-.28.5.2017 järjestetään Ypäjällä ensimmäinen GEEC. Seminaari nostaa keskusteluun hevosten hyvinvoinnin peilattuna alan oppimisen ja opettamisen muutokseen.

Seminaari toteutetaan laajassa yhteistyössä ja se on osa Lounais-Hämeen hevoset kutsuvat -hanketta. Mukana ovat myös Hevosopisto, Luonnonvarakeskus sekä European Equestrian Network, European State – Stud Association ja International Group for Equestrian.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen täällä >> http://www.geec2017.com/

 

 

Yritysvierailu Lindabella Oy, Tammela

23.05.2017

Asiasanat:

Aika: 23.5.2017 kello 12.00-16.30

Paikka: Lindabella Oy, Tammela. Kuljetus Hämeenlinnan linja-autoasemalta

 

Tervetuloa mukaan GreenCareLabin ja Forssan seudun Green Care klusterin yhdessä järjestämälle yritysvierailulle Lindabellaan. Lindabella Oy tarjoaa pitkä-aikaista ja tehostettua palveluasumista sekä tilapäistä lyhytaikaista palveluasumista kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Lisäksi Lindabellalla on työ- ja päivätoimintaa omille asukkaille ja muille kehitysvammaisille. Maaseutuympäristö mahdollistaa asiakkaille virikkeellisen arjen luontopainotteista toimintaa hyödyntäen.

Lue lisää »

Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia valmennus, Tammela

22.05.2017

Asiasanat:

Aika: 22-23.5.2017

Paikka: Eerikkilän Urheiluopisto

 

Hämeen ammattikorkeakoulun DigiTrail -hanke järjestää Tammelan Eerikkilässä 22-23.5.2017 ”Luonnosta liiketoimintaa ja hyvinvointia”-valmennuksen. Valmennus on tarkoitettu lähinnä luontomatkailun parissa toimiville. Itse valmennus on ilmainen, mutta yöpyminen ja ruokailut ovat omakustanteisia.

Lue lisää »

Talkoomatka Viroon

18.05.2017

Asiasanat:

Aika: 18.-21.5.2017
Paikka: Talkoomatka Viroon, Lahemaan kansallispuistoalueelle

Päijänne-Leader ry järjestää Yhteiset tilat – Yhteiset mahdollisuudet -hankkeen tiimoilta matkan Viroon toukokuussa 2017. Matkan aikana tutustutaan useampaan kylätaloon ja osallistutaan paikallisten kylätalojen kunnostusprojekteihin.

Matka suuntautuu Lahemaan kansallispuistoalueelle. Käymme talkoiden lisäksi tutustumassa myös paikallisiin kartanoihin, merimuseoon ja muihin kiinnostaviin kohteisiin sekä Türin kukkamarkkinoille. Ennen matkan toteutumista pidämme osallistujille infotilaisuuden, jossa matkan sisältö ja ohjelma käydään tarkemmin läpi.

Matka on suunnattu ensisijaisesti kaikille Päijänne-Leader ry:n alueella toimivien kyläyhdistysten jäsenille sekä muille aktiivisille kylätoimijoille. Jos paikkoja jää jäljelle, matkaan voivat lähteä kaikki alueellamme toimivat aiheesta kiinnostuneet.  Lue lisää »

Vähähiilisyyden hanketreffit, Helsinki

17.05.2017

Asiasanat:

Aika: 17.5.2017 klo 8.30 alkaen
Paikka: Helsinki, Hotel Arthur, Vuorikatu 19

Tervetuloa rakennerahastoista (EAKR, ESR) ja maaseutuohjelmasta rahoitettavien vähähiilisyyshankkeiden verkottumistilaisuuteen!  Päivän tavoitteena on tukea vähähiilisyyden toteutumista ja uusien hankeideoiden syntymistä verkottumalla yli rahastorajojen. Tilaisuuden mahdollistavat Etelä-Suomen maakunnan liitot ja ELY-keskukset, maaseutuverkosto, maa- ja metsätalousministeriö
sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Ilmoittaudu 2.5. mennessä tästä linkistä


OHJELMA
Lue lisää »

Hämeenlinnan seudun Järjestöfoorumi, Hämeenlinna

16.05.2017

Asiasanat:

Aika: tiistai 16.5.2017 klo 16.00-18.30
Paikka: Hämeenlinnan Raatihuone, Valtuustosali, Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna

Hämeenlinnan seudun JÄRJESTÖFOORUMI
NUORET – yhdistystoiminnan tulevaisuus?

Miten nuoret mukaan yhdistysten toimintaan? Mikä yhdistystoiminnassa kiinnostaa, mikä ei? Miten toiminnan tulisi muuttua?

Tervetuloa mukaan kaikki kiinnostuneet, Hämeenlinnan seudun yhdistysten ja järjestöjen väki, kaupungin ja kuntien toimijat!

Ohjelma

16.00 Tervetuloa järjestöfoorumiin!
Tiiviit tärpit: nuoret – yhdistystoiminta – kunta: Hattulan ja Janakkalan kunnat, Hämeenlinnan kaupunki

16.15 Maailma muuttuu – muuttuvatko yhdistykset ja järjestöt?
Juha Heikkala, asiantuntija, Suomen Olympiakomitea Lue lisää »

Mansikan viljelyn ABC, Mäntsälä

15.05.2017

Asiasanat:

Aika: 15.05.2017 16:00

Paikka: Paroninkuja 20, 04920 Saarentaus Mäntsälä

 

Mikäli olet kiinnostunut mansikan viljelyn aloittamisesta tai olet juuri aloittanut viljelyn, ilmoittaudu pienryhmään, jonka tarkoituksena on avittaa viljelijöitä kaikissa mieleen tulleissa kysymyksissä.

 

Pienryhmän ideana on kasata keskustelujen ja harjoitusten avulla esiin mieltä askarruttavia asioita ja jakaa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja toisten samassa tilanteessa olevien viljelijöiden kanssa. Pienryhmän ensimmäisellä kerralla sovitaan seuraavien tapaamisten ajankohdat.

Lue lisää »

Leikkipäivä Aulangon ulkoilumajalla, Hämeenlinna

13.05.2017

Asiasanat:

Aika: 13.5.2017 klo 10-14
Paikka: Aulangon ulkoilumaja, Linnanen 77, Hämeenlinna

KOKO PERHEEN AVOIN JA MAKSUTON YHTEINEN TAPAHTUMAPÄIVÄ

Lapsille paljon tekemistä! Paikalla muun muassa neppisrata, valokuvasuunnistus, temppurata, piirileikkejä, perinnepelejä, askartelupiste, vanhemmuuden valtit, keppihevosrata, jättipalapeli, yhteisövärityskuva, senioriklovnit, Metsänhengen metsästys, tutustumista vedenalaiseen elämään, Onni-Monni ja paljon muuta!

Kahviosta ostettavissa pientä purtavaa

Perinnepeleistä vastaa Linnaseutu ry:n Kylistä pitäjiin -hanke. Lue lisää »

Maaperän pellonpiennarpäivä puutarhatiloille, Lepaa

12.05.2017

Asiasanat:

Aika: 12.05.2017 09:15

Paikka: Lepaantie 129, 14610 Lepaa

 

Maaperän tunteminen on puutarhayrittäjälle todella oleellista. Pellon hinta on kova, jonka vuoksi olisi suositeltavaa, että viljelijä pystyisi itse arvioimaan maaperän laatua. VoPu-hanke järjestää maan kasvukuntoon liittyvän tapahtuman missä syvennytään teoriassa sekä käytännössä maaperän arviomiseen.

 

Lue lisää »

Omalta kylältä Hämeessä -hankkeen Opintoretki Vuolenkoskelle

06.05.2017

Asiasanat:

Aika: 7.5. klo 8 lähtien
Paikka: Opintorekti Vuolenkoskelle Iittiin, Bussi ajaa Forssan ja Hämeenlinnan kautta

Lähde tutustumaan Suomen huippukylään Iitin Vuolenkoskeen Omalta kylältä Hämeessä -hankkeen retkelle. Retken teemoina ovat mm. aktiivinen kylätoiminta, osakeyhtiö kylän toiminnoissa, nuorten työllistäminen, tapahtumat ja toimiva viestintä.

Vuolenkoski tunnetaan reippaasta asenteesta, yhteisöllisyydestä ja asioiden ottamisesta omiin käsiin. Vuosien saatossa oma tahto ja tapa toimia on tuonut lukuisia tapahtumia ja tuiki tärkeitä asioita kylälle. Kevytväylä, katuvalot, laiturit jne. sekä talkootyön tulokset. Kyläpiste palvelee. Oma Kylä Oy tarjoaa tontteja. Ari ja Mari tarjoaa työtä nuorille. Kylää markkinoidaan esimerkillisesti. www.vuolenkoski.fi Lue lisää »