Kalenteri

Asiasanat


Makumatka maisemaan- työpaja

17.06.2019

Asiasanat: Matkailu, Palvelut, Ympäristö, Yrittäjyys

Aika: 17.6.2019 klo 9-14
Paikka: Hahkialantie 30, 14700 Hauho

Tervetuloa mukaan PALMA -hankkeen työpajaan tutustumaan palvelumuotoiluun ruoan ja maiseman yhdistämisen näkökulmasta!

Päivän aikana syvennetään ymmärrystä ruoan ja maiseman yhdistämismahdollisuuksista. Luonto- ja lähiruokalounas valmistetaan yhdessä paikallisista raaka-aineista ja se nautitaan maisemassa.

Työpajassa jokainen pääsee konkreettisesti toteuttamaan ja testaamaan elämyksellisen ja kokemuksellisen ruoka&maisema -tuotteen. Osallistutaan kaikkia aisteja ruokkivan lounaan valmistamiseen ja huomioidaan myös tarinoiden merkitys elämyksen tuottamisessa. Tekemisen ohella on runsaasti aikaa vapaalle keskustelulle ja verkostoitumiselle. Työpajan lopussa kuullaan terveiset Slovenian opintomatkalta.

Ohjelma:

9.00 Tervetuliaissanat, esittäytyminen & aamukahvit LAMK

9.30 Ruoan valmistus ja kattaminen maisemaan/makumaisemakierrokset kartanon mailla

12.00 Ruokailu ja keskustelua

13.00 Slovenian matkan terveiset

14.00 Päivän yhteenveto ja lopetus

Työpaja on suunnattu Kanta- ja Päijät-Hämeen maaseudun matkailu- ja palvelualan yrittäjille.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen TÄSTÄ >>

Lisätietoa PALMA-hankkeesta >>

 

Luonnonyrttien tuotekehityspäivä, Lepaa

11.06.2019

Asiasanat: Ruokaketju

Aika: 11.6.2019 klo 9-16
Paikka: HAMK Lepaa, Marata-rakennus, luokkatila ja keittiö, Lepaantie 129, 14610 Lepaa

Tuotekehityspäivässä testataan käytännössä luonnonyrttejä uusiksi tuotteiksi. Päivän teemoina luonnonyrttien kerääminen, luonnonyrttien fermetointi. Ideoita luonnonyrttien hyödyntämiseen elintarvikkeissa; tuote-esittelyitä ja pienimuotoisten näyte-erien valmistusta, (kuivatus, hapattaminen, erilaiset apuaineet, säilyvyys, hillot, marmeladit, yrttisuolat ja -sokerit).

Voit tuoda mukanasi halutessasi oman tuotteesi ja saat siitä arvion ohjaajalta. Kouluttajana toimivat Leena Huhtamaja Pirjo Koskinen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Koulutus on maksuton. Lounas on omakustanteinen 7,40 e ja maksetaan paikan päällä. Lue lisää »

Opintomatka Frantsilan luomuyrttitilalle

04.06.2019

Asiasanat: Ruokaketju

Aika: 4.6.2019
Paikka: Hämeenkyrö (Bussin kyytiin Lahdesta, Tuuloksesta ja Hämeenlinnasta)

Tutustumme Frantsilan Luomuyrttitilan toimintaan Virpi Raipala-Cormierin opastuksella. Virpi on toiminut luonnonyrttialalla 38 vuotta. Virpi kertoo yrttituotannosta, käymme kasvihuone- ja peltovierailulla, tutustumme yrttien kuivatustiloihin ja tuoksupajaan.

Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa nautimme aamupalan ja lounaalle siirrymme kahvila-ravintola Kehäkukkaan ja tutustumme sen toimintaan.

Paluumatkalla poikkeamme tutustumaan Yrjölän marjatilalle Hämeenkyrön Mahnalaan. Marjatilalla on myymälä.

Matkareitti: Lähtö klo 6.45 Lahdesta Kärkkäisen tavaratalon parkkipaikalta (Pasaasi 2, 15700 Lahti) kylmäaseman puoleisesta päästä. Pysähdys klo 7.30 Tuuloksessa Kauppakeskus Tuulosella ABC kylmäaseman päässä. Pysähdys klo 8.00 Hämeenlinnassa ProAgria Etelä-Suomen toimistilla Vanajantie 10. Perilla Hämeenkyrössä ollaan noin klo 9.30 Hämeenkyrö. Paluu Lahteen noin klo 18. Lue lisää »

Raittiriihi, Hämeen ja Keski-Suomen maaseutukehittäjien kesäleiri – Pajulahti

03.06.2019

Asiasanat: Asuminen, Biotalous, Koulutus, Kylät, Matkailu, Metsä- ja puutuoteala, Palvelut, Ruokaketju, Seminaari, Tapahtuma, Vapaa-aika ja harrastustoiminta, Viestintä, Ympäristö, Yrittäjyys

Tervetuloa Raittiriihen ja keskisuomalaisten Pöllöparlamentin hankevetäjien ja maaseudun kehittäjien kesäleirille 3.-4.6. Liikuntakeskus Pajulahteen Nastolaan, Lahteen (https://pajulahti.com/). Tapaamisen tavoitteena on hanketoimijoiden ja kehittäjien verkostoituminen yli maakuntarajojen, yhteistyön ideointi ja virkistäytyminen.

Ensimmäisenä päivänä kuulemme asiaa verkostojen voimasta ja yhteistyön mahdollisuuksista. Lisäksi pidämme työpajoja ja toiminnallisia hanke-esittelyjä teemoittain. Toisena päivänä kierrämme Päijät-Hämeessä eri kohteissa hankkeisiin tutustuen. Tämän sähköpostin liitteessä on kaksipäiväisen kesäleirin tarkempi ohjelma.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5 mennessä linkin kautta: https://www.lyyti.in/kesaleiri2019

Osallistujat maksavat mahdolliset majoituskulut ja ruokailut itse, yhteinen bussikuljetus toisen päivän hankekierroksella on osallistujille maksuton. Osallistujamäärästä riippuen hämäläiset voivat matkata hankekierroksen ajan keskisuomalaisten kyydissä Sysmään, sieltä järjestämme tarvittaessa oman kuljetuksen takaisin Pajulahteen. Lue lisää »