Kalenteri

Asiasanat


Hevostellaan Si! -tapahtuma, Forssa

30.09.2017

Asiasanat:

Aika: Pilvenmäen ravirata, Pilvenmäentie 7, Forssa
Paikka: lauantai 30.9. klo 10.30 – 12.30. Toto76-ravit alkavat klo 13.30

Hevonen tuntuu pehmeältä. Ja tuoksuu, hevoselle. Aktiivisia hevoselämyksiä tarjoava koko perheen ilmaistapahtuma järjestetään Forssassa Pilvenmäellä 30.9. klo 10.30 alkaen.

Raviradan alueelta löytyy monenlaista hevosohjelmaa ja kaiken kokoisia hevosia. Toimintapisteissa pääsee harjaamaan hevosta ja jopa maalaamaan sitä. Ponin harjaan saa tehdä kampauksia. Ratsastusta kokeillaan ohjatusti talutuksessa ja lavakärryjen kyydissä fiilistellään entisajan tunnelmaa. Vauhdin huumaa kokee ravihevosen tandem-kärryillä. Ajankohtaiset keppihevoset saavat oman ohjatun ratsastustuntinsa ja energiaa puretaan ainutlaatuisella hevosextremeradalla.

Seudun hevosaktiivien yhdessä kokoaman tapahtuman aikana nähdään myös monenlaisia näytöksiä, kun eri hevosurheilulajit esittäytyvät. Myös upea perinnevaljakko saapuu paikalle. Kansallisrotumme on ”Suomenhevosen tarina” -esityksen pääosassa. Mitä on ratsastusterapia? Kuinka hevonen valjastetaan tai satuloidaan, käyttääkö hevoset kenkiä – näihinkin kysymyksiin saadaan vastaus päivän aikana. Lue lisää »

Suoramyynti ja tarjoilu maatilalta – elintarvikelainsäädännön vaatimukset, Loppi

29.09.2017

Asiasanat:

Aika: pe 29.9.2017 klo 10-13
Paikka: Pelto-Seppälän tila, Kyläsillantie 184, Loppi

Infotilaisuuden tavoitteena on kertoa, miten paikallista ruokaa ja paikallisia tuotteita voi myydä omalta maatilalta tai tilamyymälästa/tilapuodista kuluttajille, mitä voi jalostaa itse maatilalla sekä mitä vaatimuksia elintarvikelainsäädäntö toiminnalle asettaa. Tilaisuus on erityisesti tarkoitettu maatiloilla toimiville, omien tuotteiden myyntiä aloittaville/harjoittaville sekä kahvila/ruokapalveluja tarjoaville toimijoille, lähiruokamyymälöille sekä muille alan toimijoille.

klo 9.30 Aamukahvia tarjolla

klo 10 Tervetuloa, Sanna Lento, projektipäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu

klo 10.10-10. 30 Yrittäjäpuheenvuoro – Suoramyyntiä, tilapuotia ja pop-up-ravintolaa Pelto-Seppälän tilalla, Tiina ja Ari Seppälä Lue lisää »

Suoramyynti ja tarjoilu maatilalta – elintarvikelainsäädännön vaatimukset, Loppi

29.09.2017

Asiasanat:

Aika: pe 29.9. klo 10–13
Paikka: Pelto-Seppälän tila, Kyläsillantie 184, 12750 Pilpala (Loppi)

Infotilaisuuden tavoitteena on kertoa, miten paikallista ruokaa ja paikallisia tuotteita voi myydä omalta maatilalta tai tilamyymälästa/tilapuodista kuluttajille, mitä voi jalostaa itse maatilalla sekä mitä vaatimuksia elintarvikelainsäädäntö toiminnalle asettaa. Tilaisuus on erityisesti tarkoitettu maatiloilla toimiville, omien tuotteiden myyntiä aloittaville/harjoittaville sekä kahvila/ruokapalveluja tarjoaville toimijoille, lähiruokamyymälöille sekä muille alan toimijoille. Lue lisää »

Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivät 1: Soseet, hillot ja pikkelssit, Lepaa

27.09.2017

Asiasanat:

Aika: 27.9. ja 28.9.
Paikka: Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Hinta: 40€ + alv

TULE MUKAAN TUTUSTUMAAN VANHAN AJAN SÄILÖNTÄMENETELMIIN!

Oletko harkinnut tuottaa lisäarvoa kasvattamillesi marjoille, hedelmille tai vihanneksille jatkojalostamalla itse niistä myyntikelpoisia elintarvikkeita? Voimaa puutarhayritysten osaamiseen – VoPu tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua soseiden, hillojen ja pikkelssien valmistamiseen. Näiden kahden päivän aikana osallistujat saavat pienen käsityksen, kuinka jatkojalostus myyntiä varten toimisi.

Päivien vetäjä Pirjo-Maija Koskinen Hämeen ammatti-instituutista Lue lisää »

Yritysten energiailta, Jokioinen

21.09.2017

Asiasanat:

Aika: torstai 21.9. klo 18-20
Paikka: Jokioisten kunnanvirasto, valtuustosali (Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen)

Kiinnostaako sinua energiatehokkuuden parantaminen, oma lämmöntuotanto tai uudet energiaratkaisut? Haluatko käyttää vähemmän rahaa energiaan? Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan yritysten energiaratkaisuista!

Ohjelma:
Kahvitarjoilu
Askelmerkit uusiin energiaratkaisuihin, Antti Rusanen, ProAgria
Kunnan kiinteistöihin tehdyt energiatehokkuustoimet ja saavutetut säästöt, Kari Tasala, Jokioisten kunta:
Lämmitysratkaisut ja energiatehokkuuden parantaminen, Antti Rusanen
Energiainvestointien tuet yrityksille ja maatiloille, Antti Rusanen
Keskustelua Lue lisää »

Hyvinvointialan menestysreseptit

14.09.2017

Asiasanat:

Aika: 14.9.2017 klo 8.30-12.30
Paikka: Koulutuskuntayhtymä Tavastian auditorio, A-rakennus Hattelmalantie 8, Hämeenlinna

Menestysreseptit maaseudun hyvinvointipalvelualan ammatinharjoittajille -hankkeen loppuseminaarissa kerrotaan, millaisia menestysreseptejä hankkeen aikana luotiin yrittäjien liiketoiminnan kehittämisen, hyvinvoinnin ja verkostoitumisen tueksi. Loppuseminaarissa kuullaan lisäksi ajankohtaisia näkemyksiä hyvinvointiyrittäjän toimintaympäristöstä sekä hyvinvointialan yrittäjien tarinoita.

Ohjelma:

8:30–9:00 Tulokahvi

9:00–9:10 Tilaisuuden avaus, liiketoimintajohtaja Kaisu Aro, Suomen Yrittäjäopisto

9:10–9:40 Projektin tulokset, projektipäällikkö Johanna Kokkomäki, Suomen Yrittäjäopisto

9:45–10:30 Valinnanvapaus – uhka vai mahdollisuus? Sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauskokeilu Hämeenlinnassa, palveluntuottajan kokemuksia, toimitusjohtaja Tiina Halinen, Linnan Klinikka Oy

10:30–10:45 Tauko Lue lisää »

Perinnerakentamisen luento, Vääksy

09.09.2017

Asiasanat:

Aika: Lauantaina 9.9.17 klo 11->
Paikka: Ohtolinna, Vesijärventie 13, Vääksy

Avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat

Perinnerakentamisen asiantuntija, Professori Panu Kailaa voi käydä jututtamassa perinnerakentamiseen liittyvissä asioissa.
Kaila pitää päivän aikana myös esitelmän ovien ja ikkunoiden historiasta.
Luennon järjestää yhteistyössä Päijänne-Leader ry:n Yhteiset tilat, yhteiset mahdollisuudet -hanke sekä Kulttuuriympäristöstä hyvinvointia ja liiketoimintaa -hanke (HY+, Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys ja LAMK.)

Lisätietoa hankkeista ja luennoista/työpajoista:
www.paijanne-leader.fi
www.vanhavaaksy.fi

Tilaisuudet ovat maksuttomia osallistujille!
Tervetuloa mukaan!

 

MANSIKKI 2017 – Lasten maatalousnäyttely, Jokioinen

09.09.2017

Asiasanat:

Mansikki 2017 järjestetään jälleen 9. syyskuuta 2017  Luonnonvarakeskuksen Elonkierto-puistossa (Ojaistentie 44, Jokioinen).

Lasten maatalousnäyttelyssä on mahdollisuus tehdä ja tuntea ihan itse; traktoria ajaen, ponilla ratsastaen, alpakkaan tutustuen tai nikkaroiden. Esillä ovat maaseudun mainiot maut lähiruokaa kunnioittaen ja seudun taitavat käsityöläiset. Liikkuvan äänentoiston myötä päästään läheltä seuraamaan myös paimenkoiran työskentelyä lammasaitauksessa ja tottelevaisuuden parissa. Lue lisää »

Luomupäivä Mustialassa – alueellisten kehittämistarpeiden kartoittaminen

06.09.2017

Asiasanat:

Aika: 6.9.2017 klo 9 – 12
Paikka: HAMK Mustiala, Vanha opisto Juhlasali, Mustialantie 105, Tammela

Ohjelma:
9.00 – 9.20 Hiljaa hyvä tulee – luomunäkymät Hämeessä, Päivi Rönni MTK Häme
9.20 – 10.20 Kokemuksia luomuviljelystä, Hannu-Pekka Syrjälä ja Katja Sihvonen, Syrjälän lammastila Tammela, Aku Länninki, Länningin tila Forssa, Jonna Ukkola, Halmelan tila Loppi
10.20 – 10.40 Aluetukku –toimintamallilla lähi- ja luomuruokaa ammattikeittiöille kustannustehokkaasti ja ekologisesti, Kimmo Remes LähiPuoti Remes oy
10.40 – 11.30 Luomu mahdollisuutena Mustialassa sekä keskustelu alueellisista kehittämistarpeista ja yhteistyömahdollisuuksista, Jukka Korhonen HAMK

Tilaisuuden päätteeksi osallistumme Luomupuuron ME-päivään syömällä puuroa Huttulassa. Lue lisää »