Kuminaa ja gluteenitonta – Suomalaiset erikoiskasvi-innovaatiot -seminaari, Jokioinen

17.08.2017

Aika: torstaina 17.8.2017 klo 9.15–17.15
Paikka: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A, Jokioinen. Kokeiden esittely koekentällä

Kumina ja muut gluteenittomat erikoiskasvit ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita elintarvikeketjuun. Tervetuloa erikoiskasvipäivään Jokioisille kuulemaan, mistä yritysideat ovat syntyneet, minkälaisia erikoiskasveja on tarjolla viljeltäväksi ja mihin niitä voi käyttää. Päivän aikana myös maistellaan erikoiskasvituotteita, keskustellaan alan tulevaisuudesta ja tutustutaan Luonnonvarakeskuksen viljelykokeisiin.

Ohjelma:
9.15–9.45 Aamukahvit Ravintola Ometassa, Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9 A
9.45 Lähtö Tietotalon parkkipaikalta erikoiskasvikokeille
10.00–11.30 Erikoiskasvikokeiden esittely, Marjo Keskitalo ja Erja Huusela-Veistola, Luke
Soijan viljely ja käyttö Japanissa/Production and use of soyabean in Japan, Naomi Uchikura
11.45–12.30 Omakustanteinen ruokailu Ravintola Ometassa
12.30–17.15 Seminaari Jokioisten Tietotalossa, Humppilantie 9 A
12.30–12.50 Mistä idea kuminan markkinointiin ulkomaille? Jyrki Leppälä, TransFarm Oy
12.50–13.10 Mihin kuminaöljyä käytetään? Yritys öljyntislauksen takana, Torbjörn Engelholm/Dan Kjällberg, Caraway Finland Oy
13.10–13.30 Kvinoaa suomalaispellolta, Juha Raininko, Rainingon luomutila
13.30–13.50 Kvinoan käyttö perulaisittain/Uses of quinoa in Peru, Milton Untiveros
13.50–14.00 Pellolta pussiin, Voima-Papua Karviaisten tilalta, Katriina Klinckowström
14:00–15.15 Mihin erikoiskasvituotteet soveltuvat, työpaja
Kahvittelu, erikoiskasvituotteiden maistelua ja yhteistä keskustelua, Jaana Kotro, Luke
15.30–17.00 Seminaari jatkuu
15.30–16.00 Valkuaisrikkaiden kasvien koostumus, Pirjo Mattila, Luke
16.00–16.30 Ruokavaliot ja viljelyn kestävyys, Sirpa Kurppa, Luke
16.30–17.00 Humala – vanhan suomalaisen kasvin uudet mahdollisuudet, Merja Hartikainen, Luke
17.00–17.15 Tiivistelmä päivän annista
Tilaisuus päättyy viimeistään klo 17.15

Klo18.00–20.00 Jokioisten Elonkierrossa erikoiskasvi-ilta, lisätietoa: https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/vierailukohteet/elonkierto/tapahtumat

Seminaari on maksuton, mutta järjestelyjen takia osallistujia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen su 13.8. mennessä tästä linkistä. Kerro samalla, haluatko osallistua omakustanteiseen päiväruokailuun Ravintola Ometassa.

Lisätietoja:
Marjo Keskitalo
Erikoistutkija
Luonnonvarakeskus
puh. 029 5326 237
marjo.keskitalo(at)luke.fi
www.luke.fi/futurecrops

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *