Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivät 1: Soseet, hillot ja pikkelssit, Lepaa

27.09.2017

Aika: 27.9. ja 28.9.
Paikka: Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Hinta: 40€ + alv

TULE MUKAAN TUTUSTUMAAN VANHAN AJAN SÄILÖNTÄMENETELMIIN!

Oletko harkinnut tuottaa lisäarvoa kasvattamillesi marjoille, hedelmille tai vihanneksille jatkojalostamalla itse niistä myyntikelpoisia elintarvikkeita? Voimaa puutarhayritysten osaamiseen – VoPu tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua soseiden, hillojen ja pikkelssien valmistamiseen. Näiden kahden päivän aikana osallistujat saavat pienen käsityksen, kuinka jatkojalostus myyntiä varten toimisi.

Päivien vetäjä Pirjo-Maija Koskinen Hämeen ammatti-instituutista

Keskiviikko 27.9.

9 – 12                Raaka-aineena omenat; kuivatus, omenasose eri menetelmin

12 – 13              Lounastauko

13 – 15.30        Pektiinien käyttö hilloissa ja marmeladeissa; valmistamme näitä erilaisista raaka-aineista käyttäen eri pektiinejä

Torstai 28.9.

9 – 12                Aistinvaraista arviointia edellisen päivän tuotteista

Umpiointi jatkojalostusmenetelmänä

12 – 13              Lounastauko

13 – 15.30         Pikkelssit; valmistamme pikkelssejä osallistujien raaka-ainetoiveet huomioiden

 

Ilmoittautumiset viimeistään 25.9. mennessä  TÄSTÄ tai soittamalla Kalle Laine 0400 898 663

Lisätiedot kohtaan voi esittää toiveita raaka-aineista.

 

Osallistu myös fermentointia ja jäädytystä koskevaan koulutukseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *