Yritysryhmähankkeiden esitykset – Hattula, Hollola ja Tammela

13.10.2017

Hattula: 9.10. klo 13.00, Lepaan kartano, vihreä sali 
Hollola: 10.10. klo 13.00, Hollolan Hirvi 
Tammela: 13.10. klo 9.30, Luontokeskus 


Video: Pure Toivakka – Yhdessä ollaan niin paljon enemmän!
Katso video tästä >> http://bit.ly/2kmxETW

Miten yritysryhmä toimii ja miten rahoitusta kannattaa hyödyntää
Kehittämispäällikkö Timo Kukkonen, Hämeen ELY-keskus
Lataa esitys tästä >>

Markkinointifiksaamo ja erilaisia esimerkkejä Etelä-Pohjanmaalta
Projektipäällikkö Johanna Kokkomäki ja projektisuunnittelija Henna Leppinen, Suomen Yrittäjäopisto
Lataa esitys tästä >>
Lisää hankkeesta verkossa >>  Lue lisää »

Lasinpuhallusta ja maatilamatkailua

2.10.2017

Virolaiset ja latvialaiset tutustuivat Hämeen ja Pirkanmaan maaseutukohteisiin

 

Hauhon Lautsialle kokoontui syyskuussa monikymmenpäinen joukko suomalaisia, virolaisia ja latvialaisia tutustumaan Hämeenlinnan seudun ja Pirkanmaan maaseutukohteisiin. Opintoretket olivat osa kansainvälistymishanketta, jossa maaseutuyrittäjille ja -toimijoille tarjotaan erilaisia kouluttautumis- ja tapaamistilaisuuksia.

Kolmen päivän aikana vieraat pääsivät tutustumaan monipuolisten opintoretkien avulla suomalaiseen maaseutuun. Yksi retkistä suuntautui Pirkanmaalle, jossa vieraille esiteltiin Ilolan maatilan toimintaa, Nuutajärven lasikylää sekä pienpanimotoimintaa. Lisäksi vieraat kävivät tutustumassa hyvinvointipalveluita tuottavaan pienyritykseen sekä Tarttis-torin toimintaan.

Opintoretken ensimmäisessä kohteessa Ilolan maatilalla vieraat pääsivät tutustumaan ja näkemään monipuolisen maaseutumatkailukohteen toimintaa. Ilolan tila sijaitsee Metsäkansan kylässä Valkeakoskella ja tänä päivänä tila on luomumaatila. Eri tiloissa – päärakennuksessa, Wanha-asemalla ja Pietolan pitokartanossa – voi majoittautua, juhlia ja ruokailla. Lisäksi pihapiirissä toimii ratsutalli ja myös muita maatilan eläimiä riittää ihailtavaksi ja rapsuteltavaksi. Wanha-asemalta löytyy myös lähipuoti. Lue lisää »

Koko perheen boheemi luomutila

19.9.2017

Päivä kesän lopulla Hakolan marjatilalla Janakkalan Tanttalassa alkaa aikaisin. Kello viideltä aurinko heräilee taivaanrannassa samaan aikaan tilan emännän Outi Koskisen kanssa. Ensimmäiset vadelmat pitää antaa kylällä asuvalle kauppiaalle, joka ottaa ne mukaansa Riihimäellä sijaitsevaan kauppaansa. Pian tilan päärakennuksessa vaivataan pullataikina kohoamaan ja hyytelökakut hyytymään kesäkahvilaa varten.

Suurimman osan päivästä Outi Koskinen emännöi tilaa ja ottaa vastaan marjanpoimijoita pihapiirissä olevassa kesäkahvilassa. Itsepoiminta alkaa arkisin kahdeksalta ja kymmenen jälkeen pelto on yleensä jo täynnä marjastajia.

Tila on ollut suvun omistuksessa jo vuosikymmeniä.

─ Isoisäni vanhemmat vaihtoivat tilan aikoinaan Kalle Hakolalta ja tilan nimi on pysynyt siitä lähtien. Aikoinaan tämä oli Monikkalan kartanon torppa, Outi Koskinen kertoo

Koskisen isä kuoli 1984 ja kuoleman jälkeen Outin äiti Päivi jäi viljelemään viljatilaa, vaikka tekikin töitä samaan aikaan muualla. Outi asui lapsuutensa Turengissa omakotitalossa Paturin kentän kupeessa ja muutti vasta aikuisena Hakolaan. Lapsena Hakolassa – tai Tanttalassa niin kuin silloin sanottiin – käytiin vain hommissa.

─ Sanoin silloin, että Tanttalaa ei saa myydä. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen vuonna 1990 muutin aina kesäksi asumaan nyt jo palaneeseen pihamökkiin, Koskinen muistelee. Lue lisää »

Elinkeinoministeri Lintilä: Hevosessa on vetovoimaa ja matkailussa mahdollisuuksia

15.9.2017

Hevostalous oli näyttävästi esillä Kuntamarkkinoilla 13. – 14. syyskuuta Helsingissä. HAMKin, Luken ja Hippoliksen Uudistuva hevostalous-hanke osallistui kunta-alan kärkitapahtumaan yhdessä Ypäjän kunnan kanssa. Hevosalan tietoiskuissa olivat mukana elinkeinoministeri Mika Lintilä (Kesk.), kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.) ja Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall.

– Hevosyritykset ja hevostallit ovat yhteiskuntarakenteen tiivistyessä puristuksessa. Tallit uhkaavat jäädä asuinalueiden jalkoihin. Samalla hevosharrastajien määrä on kasvanut ja hevosalan palveluille on kysyntää. Olisi kyettävä sujuvasti sovittamaan hevosharrastusmahdollisuudet ja asuinympäristöt yhteen, Sofia Vikman sanoi.

Suomen Ratsastajainliiton hallituksen jäsenenäkin toimiva Vikman ja liiton pääsihteeri Fred Sundwall muistuttivat, että harrastajien ikähaitari on laaja. Sundwallin mukaan yli 60-vuotiaat harrastavat jo monipuolisesti ratsastusta ja kuluttavat myös muunlaisia hevosalan tarjoamia palveluita.

Senioreiden lisäksi lasten ja nuorten hevosharrastus on turvattava. Tallien sijainti on tässä tärkeässä roolissa.

– Harrastamaan on päästävä julkisilla kulkuneuvoilla tai muuten kätevästi. Meillä usein korostuvat muut urheilulajit hevosharrastuksen kustannuksella. Niin ei saisi olla, Vikman jatkoi. Lue lisää »

Hevosala vaikuttaa kuntatalouteen

8.9.2017

Elinkeinoministeri Lintilä haastateltavana Kuntamarkkinoilla

 

Hevosalan kehityssuunnat ja vaikutukset kunta- ja aluetalouteen ovat keskustelujen aiheina kunta-alan ammattilaisten vuosittaisessa kärkitapahtumassa, Kuntamarkkinoilla 13.-14.9.2017 Helsingissä.

Hevosyrittäjyyden mahdollisuuksista muuttuvassa Suomessa on haastateltavana elinkeinoministeri Mika Lintilä torstaina 14.9.

– Hevosalalla on vetovoimaa asutuskeskittymien läheisyydessä, ja toisaalta hevosala pitää myös maaseutua elinvoimaisena. Elinkeinolla on merkittäviä aluetaloudellisia vaikutuksia työllistävyyden, liikunta- ja virkistysmahdollisuuksien myötä, elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo. Lue lisää »

Sivu 1/1912345...10...Viimeinen »